Handgetuft Duurzame wol

Tilda - 2018

160x230 cm
 451

De kleuren in het vloerkleed worden verschillend waargenomen, al naar gelang de hoek van waaruit u het bekijkt.

Irina Bartels

Irina Bartels

Ontwerper Duitsland Duitsland

I studied fashion in Hamburg, live in Frankfurt am Main and work internationally as a costume designer for opera and theater. My father is an enthusiastic carpet fan and assembler and a couple of years ago he gave me my first carpet. Since then i’m fascinated by the options of effects carpets can offer in a room.

Vloerkleden door Irina Bartels

Tilda - 2018

This Design could be a drapery of fabric. The alienation in terms of colour gives a classy touch to the leopard pattern and is as well exciting and lively.

Specificaties

Tapijt ID CVD22069
Knoopdichtheid ongeveer 30 000 - 50 000 knopen per m²

U kunt de knoopdichtheid zelf eenvoudig berekenen door het aantal knopen op 1 cm2 in de lengte en in de breedte te op tellen en de resultaten met elkaar te vermenigvuldigen. Vermenigvuldig de uitkomst vervolgens met 10000 voor het aantal knopen per m².

Sommige tapijtverkopers overdrijven de knoopdichtheid, dus wees er zeker van dat het aantal knopen en de prijs aan elkaar gerelateerd zijn. Het loont de moeite om de knopen zelf na te tellen. De meeste vloerkleden van CarpetVista hebben een foto van de onderkant met een liniaal, hetgeen het eenvoudiger maakt om de knoopkwaliteit en de juiste knoopdichtheid te controleren voordat u uw vloerkleed uitkiest.

Dikte ≈ 15 mm
Herkomst India
Pool Wol
Wol is een natuurlijke textielvezel en een van de meest gewilde materialen voor de vervaardiging van vloerkleden. Wollen kleden zijn uiterst duurzaam en zeer slijtvast, ideaal voor dagelijks gebruik. Wol is van nature vuilafstotend en ook eenvoudig schoon te houden. Het materiaal is tevens vuurbestendig en behoudt zijn vorm omdat de polen van het kleed altijd omhoog komen.
Schering Katoen
Fabricage Handgetuft
Getufte vloerkleden worden met een soort 'pistool' gemaakt. Hiermee worden de wollen lussen door een vooraf geweven basislaag gedrukt. Door met de hand te tuften, kunnen gedetailleerde patronen worden gemaakt.
Afmetingen 160x230

Dit vloerkleed is handgeknoopt/geweven; daarom kunnen verschillen in vorm, dikte, patroon en afmetingen voortkomen. Dit geldt vooral voor nomadische en dorpsvloerkleden.

Tilda - 2018 vloerkleed uit India.

Handgetufte tapijten zijn met de hand gemaakt van hoogwaardige grondstoffen, maar in plaats van dat de knopen met de hand worden gemaakt, wordt er een speciaal ”tuftpistool” gebruikt om de lusjes door een stramien (van tevoren gewoven ondergrond) geschoten.
In de laatste fase van de productie wordt de pool op de gewenste lengte afgeknipt en worden de uiteinden blootgesteld om een zachtere pool te creëren.
Deze techniek leidt tot een snel en effectief proces en geeft de wever meer vrijheid om een gedetailleerd patroon aan te brengen dan bij traditioneel handgeknoopte tapijten. Het eindresultaat is een duurzaam, hoogwaardig tapijt voor een betaalbare prijs.

Duurzame wol  Duurzame wol

Wol is een natuurlijke textielvezel en een van de meest gewilde materialen voor de vervaardiging van vloerkleden. Wollen kleden zijn uiterst duurzaam en zeer slijtvast, ideaal voor dagelijks gebruik. Wol is van nature vuilafstotend en ook eenvoudig schoon te houden. Het materiaal is tevens vuurbestendig en behoudt zijn vorm omdat de polen van het kleed altijd omhoog komen.

Care & Fair

We zijn er trots op deel uit te maken van de organisatie CARE & FAIR. Hun missie is om de levensomstandigheden van tapijtwevers in India en hun families te verbeteren door middel van onderwijs en gezondheid.

Lees meer

RugVista-review

4.7 van 5

snellelevering goedekwaliteiit prijs mooi product

rudy

Helaas was de kleur van het vloerkleed niet precies wat wij hadden verwacht. Verder goede service en snelle levering.

APM Niessen

Aankoop van mooi kleed zonder issues

Bij RugVista een mooi blauw kleed besteld; ALLES TOP. Heldere site, faire prijzen, duidelijke info, soepele betaling, snelle en correcte communicatie (via email), uiterst snelle levering (door UPS). Daarbij: kleed, gelukkig, keurig OPGEROLD (itt sommige andere berichten op Trustpilot) verpakt en verstuurd (met her en der een zakje 'droogkorrels'/silicagel), dus GEEN vouwen. Maat, opnieuw gelukkig, zeker NIET kleiner dan aangegeven (en dat moest/mocht ook niet gezien de verkleuring van onze vloer onder het oude kleed met dezelfde maten)). TIP: Ondanks het gewicht van het kleed mss toch overwegen een 'anti-glij' ondermat mee te bestellen, want bij opstaan (en stofzuigen van het kleed glijdt het toch nog onverwacht makkelijk. Aanrader.

Willem R

Very good service. We are very satisfied.

phil

Mooi tapijt, boven verwachting. En bijzonder snel geleverd!

Jona Kok

Erg mooie kwaliteit vloerkleed Voelkleed was netjes ingepakt Binnen twee dagen geleverd

heer van Gelder

Mooie en ruime collectie. Kleed is en staat heel mooi, netjes bezorgd. Prima👍

Caroline S.

Mijn tapijt is gewoon geweldig.

Jean-Pierre Daenen

Eindelijk een webwinkel waar alles klopt!

Besteld tapijt voldoet aan verwachtingen, werd keurig op tijd geleverd en de communicatie omtrent de levering was prima. Ik beveel Rug Vista dan ook graag aan.

John S.

Top service en goede kwaliteit

De eerste keer is er iets mis gegaan waardoor onze bestelling niet geleverd werd, na ontzettend goede en vriendelijke hulp van de klantenservice ons geld teruggekregen en een nieuwe bestelling gedaan. Snel het vloerkleed ontvangen en hij is echt prachtig. De afmetingen en kleuren kloppen en de kwaliteit is erg goed. Ook voelt hij lekker aan.

Evert K.

Nog vragen?

Aarzel niet om ons te vragen!

AanbiedingenNieuwsbrief

Blijf op de hoogte van onze aanbiedingen