Collectible Uniek Handgeknoopt Duurzame wol

Kerman getekend:

290x600 cm
 26 000
Kleinhandelprijs:  45 568

De kleuren in het tapijt worden verschillend waargenomen, al naar gelang de hoek van waaruit u het bekijkt.

Specificaties

Tapijt ID VXX7
Knoopdichtheid ongeveer 360 000 knopen per m²

U kunt de knoopdichtheid zelf eenvoudig berekenen door het aantal knopen op 1 cm2 in de lengte en in de breedte te op tellen en de resultaten met elkaar te vermenigvuldigen. Vermenigvuldig de uitkomst vervolgens met 10000 voor het aantal knopen per m².

Sommige tapijtverkopers overdrijven de knoopdichtheid, dus wees er zeker van dat het aantal knopen en de prijs aan elkaar gerelateerd zijn. Het loont de moeite om de knopen zelf na te tellen. De meeste tapijten van CarpetVista hebben een foto van de onderkant met een liniaal, hetgeen het eenvoudiger maakt om de knoopkwaliteit en de juiste knoopdichtheid te controleren voordat u uw tapijt uitkiest.

Dikte ≈ 8 mm
Productiejaar 1950
Herkomst Iran
Provincie Kerman
Pool Wol
Wol is een natuurlijke textielvezel en een van de meest gewilde materialen voor de vervaardiging van vloerkleden. Wollen kleden zijn uiterst duurzaam en zeer slijtvast, ideaal voor dagelijks gebruik. Wol is van nature vuilafstotend en ook eenvoudig schoon te houden. Het materiaal is tevens vuurbestendig en behoudt zijn vorm omdat de polen van het kleed altijd omhoog komen.
Schering Katoen
Fabricage Handgeknoopt
Nauwgezette weeftechniek met gespecialiseerde medewerkers die knopen maken om rijen met polen te vormen door elke individuele knoop door te knippen of een hele rij tegelijk. Het kost veel tijd om tapijten met de hand te knopen en ingewikkelde patronen te maken.
Ook bekend als Kirman
Afmetingen 290x600

Dit tapijt is handgeknoopt/geweven; daarom kunnen verschillen in vorm, dikte, patroon en afmetingen voortkomen. Dit geldt vooral voor nomadische en dorpstapijten.

Producent Kermani
Conditie Good

Exclusieve showroom

Bezoek onze exclusieve showroom om de tapijten te zien voordat u uw bestelling plaatst. Neem voor meer informatie contact op met onze klantenservice.
Contactgegevens

CarpetVista Collectible

An exceptionally large mid 20th century Kerman produced for the American market and royal palaces.

This oversized Kerman carpet was specially produced for the American market, stately homes and royal palaces in the 1950's. The American market trend was for thicker piled and larger sized carpets, often with less detailing and softer pastel coloring than their Persian counterparts.

East meets West

The wool used in this carpet is velvety and luminous giving the carpet a graceful and luxurious feel. The intricate and curvilinear motifs show how the weavers were able to cater for the western demand for more softer colour tones and designs, but still maintain the traditional motifs associated with the Kerman carpets. This semi-antique piece has a double medallion set on an ivory/beige field, with a floral detailing rendered with different shades of brown.

These unusually sized Kerman carpets are becoming increasingly sought after by the modern day collector and carpet enthusiast. They are predicted to be good investments in the long run.

Kerman getekend: tapijt uit Perzië/Iran.

Dit tapijt wordt geknoopt in de stad Kerman, te vinden in het zuidoosten van Iran. Een groot deel van de tapijten wordt verkocht aan koningshuizen overal ter wereld. De basiskleur is vaak rood en het patroon wordt gedomineerd door een groot medaillon en een brede rand die is opgevuld met bloemen.

Hier is meer informatie te vinden over Kerman-tapijten...

Bekijk een stukje film over Kerman

Duurzame wol  Duurzame wol

Wol is een natuurlijke textielvezel en een van de meest gewilde materialen voor de vervaardiging van vloerkleden. Wollen kleden zijn uiterst duurzaam en zeer slijtvast, ideaal voor dagelijks gebruik. Wol is van nature vuilafstotend en ook eenvoudig schoon te houden. Het materiaal is tevens vuurbestendig en behoudt zijn vorm omdat de polen van het kleed altijd omhoog komen.

Nog vragen?

Aarzel niet om ons te vragen!


Aanbiedingen