Handloom Duurzame wol

Handloom - Lichtblauw

Ø 100 cm
112

De kleuren in het tapijt worden verschillend waargenomen, al naar gelang de hoek van waaruit u het bekijkt.

Specificaties

Tapijt ID BVD3755
Knoopdichtheid ongeveer 70 000 - 90 000 knopen per m²

U kunt de knoopdichtheid zelf eenvoudig berekenen door het aantal knopen op 1 cm2 in de lengte en in de breedte te op tellen en de resultaten met elkaar te vermenigvuldigen. Vermenigvuldig de uitkomst vervolgens met 10000 voor het aantal knopen per m².

Sommige tapijtverkopers overdrijven de knoopdichtheid, dus wees er zeker van dat het aantal knopen en de prijs aan elkaar gerelateerd zijn. Het loont de moeite om de knopen zelf na te tellen. De meeste tapijten van CarpetVista hebben een foto van de onderkant met een liniaal, hetgeen het eenvoudiger maakt om de knoopkwaliteit en de juiste knoopdichtheid te controleren voordat u uw tapijt uitkiest.

Dikte ≈ 14 mm
Herkomst India
Pool Wol
Wol is een natuurlijke textielvezel en een van de meest gewilde materialen voor de vervaardiging van vloerkleden. Wollen kleden zijn uiterst duurzaam en zeer slijtvast, ideaal voor dagelijks gebruik. Wol is van nature vuilafstotend en ook eenvoudig schoon te houden. Het materiaal is tevens vuurbestendig en behoudt zijn vorm omdat de polen van het kleed altijd omhoog komen.
Schering Katoen
Fabricage Handloom
De handtechnieken met speciale lussen gaat sneller dan het traditionele met de hand knopen. Bij technieken met een weefgetouw zijn ingewikkelde patronen niet mogelijk.
Afmetingen Ø 100

Dit tapijt is handgeknoopt/geweven; daarom kunnen verschillen in vorm, dikte, patroon en afmetingen voortkomen. Dit geldt vooral voor nomadische en dorpstapijten.

Handloom - Lichtblauw tapijt uit India.

Deze tapijten worden gemaakt in Bhadohi, India met hoogwaardige wol, zodat ze zacht zijn en comfortabel aanvoelen om op te lopen. Er wordt een ander weefgetouw gebruikt in het productieproces. Hierdoor verloopt het werk sneller dan bij de traditionele manier van knopen, zodat de tapijten betaalbaarder zijn. De nieuwere methode maakt ingewikkelde patronen helaas onmogelijk. Daarom zijn ze alleen verkrijgbaar in enkele kleuren of met eenvoudige geometrische patronen. De voordelige tapijten zijn ideaal voor zowel verzorgde kantoren als huizen met een moderne inrichting.

Hier is meer informatie te vinden over Indo-tapijten...

Duurzame wol  Duurzame wol

Wol is een natuurlijke textielvezel en een van de meest gewilde materialen voor de vervaardiging van vloerkleden. Wollen kleden zijn uiterst duurzaam en zeer slijtvast, ideaal voor dagelijks gebruik. Wol is van nature vuilafstotend en ook eenvoudig schoon te houden. Het materiaal is tevens vuurbestendig en behoudt zijn vorm omdat de polen van het kleed altijd omhoog komen.

Care & Fair

We zijn er trots op deel uit te maken van de organisatie CARE & FAIR. Hun missie is om de levensomstandigheden van tapijtwevers in India en hun families te verbeteren door middel van onderwijs en gezondheid.

Lees meer

Productbeoordelingen

4.75 van 5
52 klanten hebben dit tapijt beoordeeld op de onafhankelijke site Trustpilot

Heel mooi, kwalitatief zeer goed tapijt. Hier ga ik jaren plezier van hebben. Foto's komen zeker goed over op internet.

Bianca1968 donkerblauw Ø 200 gekocht

Het kleed voldoet geheel aan onze verwachting

Eva olijfgroen Ø 200 gekocht

Mooi tapijt. De kleur viel wel anders uit dan verwacht. Moest even wennen, maar het past wel goed in het interieur.. De kwaliteit ziet er naar verwachting goed uit.

Henriette W. licht Ø 300 gekocht

Product is in excellent condition and exactly as described on the website. Shipping was very quick too.

Vertalen
Christian C. roestkleur / rood Ø 300 gekocht

This is lovely feeling carpet and excellent quality. I am going to order another one soon and would highly recommend.

Vertalen
Cheri C. beige Ø 100 gekocht

Exactly as I saw it on web site colour quality and size. I was anxious about delivery but I tracked my purchase from Sweden through to Malaga, Spain then rang to find time and they obliged with my time, excellent. Thank you all departments.

Vertalen
Patricia S. donkerrood Ø 150 gekocht

Nice colour nice carpet! Little round and vivid coloured carpet good quality for the price

Vertalen
Loes V. oranje Ø 100 gekocht

This one has a different colour than the larger one I also ordered in this colour!

Vertalen
Loes V. olijfgroen Ø 70 gekocht

Overall a bit disappointing, wrinkled and folded and not laying flat

Vertalen
Loes V. olijfgroen Ø 150 gekocht

Underbar, den blev toppen :-) Rummet blev väldigt fint och trivsamt.

Vertalen
Ulrika E. Ø 150 gekocht

Nog vragen?

Aarzel niet om ons te vragen!


Aanbiedingen


Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van onze aanbiedingen