Handloom Wol

Handloom fringes - Zwart / Grijs

250x300 cm
 811

De kleuren in het tapijt worden verschillend waargenomen, al naar gelang de hoek van waaruit u het bekijkt.

Specificaties

Tapijt ID CVD5472
Knoopdichtheid ongeveer 90 000 knopen per m²

U kunt de knoopdichtheid zelf eenvoudig berekenen door het aantal knopen op 1 cm2 in de lengte en in de breedte te op tellen en de resultaten met elkaar te vermenigvuldigen. Vermenigvuldig de uitkomst vervolgens met 10000 voor het aantal knopen per m².

Sommige tapijtverkopers overdrijven de knoopdichtheid, dus wees er zeker van dat het aantal knopen en de prijs aan elkaar gerelateerd zijn. Het loont de moeite om de knopen zelf na te tellen. De meeste tapijten van CarpetVista hebben een foto van de onderkant met een liniaal, hetgeen het eenvoudiger maakt om de knoopkwaliteit en de juiste knoopdichtheid te controleren voordat u uw tapijt uitkiest.

Dikte ≈ 14 mm
Herkomst India
Pool Wol
Wol is een natuurlijke textielvezel en een van de meest gewilde materialen voor de vervaardiging van vloerkleden. Wollen kleden zijn uiterst duurzaam en zeer slijtvast, ideaal voor dagelijks gebruik. Wol is van nature vuilafstotend en ook eenvoudig schoon te houden. Het materiaal is tevens vuurbestendig en behoudt zijn vorm omdat de polen van het kleed altijd omhoog komen.
Schering Kunstmatige zijde
Fabricage Handloom
De handtechnieken met speciale lussen gaat sneller dan het traditionele met de hand knopen. Bij technieken met een weefgetouw zijn ingewikkelde patronen niet mogelijk.
Afmetingen 250x300

Dit tapijt is handgeknoopt/geweven; daarom kunnen verschillen in vorm, dikte, patroon en afmetingen voortkomen. Dit geldt vooral voor nomadische en dorpstapijten.

Care & Fair

RugVista is een trots lid van CARE & FAIR, een industrie-initiatief in de tapijtindustrie.

Lees meer

Beschrijving

Deze tapijten worden gemaakt in Bhadohi, India met hoogwaardige wol, zodat ze zacht zijn en comfortabel aanvoelen om op te lopen. Er wordt een ander weefgetouw gebruikt in het productieproces. Hierdoor verloopt het werk sneller dan bij de traditionele manier van knopen, zodat de tapijten betaalbaarder zijn. De nieuwere methode maakt ingewikkelde patronen helaas onmogelijk. Daarom zijn ze alleen verkrijgbaar in enkele kleuren of met eenvoudige geometrische patronen. De voordelige tapijten zijn ideaal voor zowel verzorgde kantoren als huizen met een moderne inrichting.

Hier is meer informatie te vinden over Indo-tapijten...

Materiaal

Wol is een natuurlijke textielvezel en een van de meest gewilde materialen voor de vervaardiging van vloerkleden. Wollen kleden zijn uiterst duurzaam en zeer slijtvast, ideaal voor dagelijks gebruik. Wol is van nature vuilafstotend en ook eenvoudig schoon te houden. Het materiaal is tevens vuurbestendig en behoudt zijn vorm omdat de polen van het kleed altijd omhoog komen.

oogt mooi en aangenaam om er met blote voeten op te lopen. Is ook mooier dan we verwacht hadden. De donkere kleur valt in werkelijkheid reuze mee. Als het onderhoud nu meevalt is RugVista een klant rijker.

Dhr.R. Peeters heeft Jun -18 160x230 gekocht

Mooi product, prachtige kleur

Gerda J. heeft 28 dagen geleden donkerrood 180x275 gekocht

Erg mooi tapijt. Mooie diepe kleur.

J. van Overveld heeft Jun -19 donkerblauw 200x300 gekocht

Mooi kleed. Kleur zoals op afbeeldingen

Mathilde Rozestraten heeft May -19 purper 160x230 gekocht

Erg blij met de kleedjes! Mooie kleur en zacht.

Sacha B. heeft May -19 roze 80x120 gekocht

Mooi karpet. De kleur is zo als op de site.!

M B. heeft Apr -19 grijs / licht groen 200x300 gekocht

Mooie kwaliteit! Voelt erg prettig aan.

Mw. Luitjes heeft Jan -19 olijfgroen 250x350 gekocht

een goede prijs/produkt verhouding.. Prettig aanvoelend karpet. Dit ook mede namens hond en kat.

M.M. W. heeft May -18 donkerrood 140x200 gekocht

Mooi tapijtje, voldoet volledig aan de verwachtingen.

Mevr. Busschots heeft Apr -18 bruin 140x200 gekocht

Prima tapijt voelt lekker aan de voeten en is niet prijzig. Kleur komt overeen met de afbeelding (bij een gekalibreerd scherm). Een beoordeling op langer termijn kan ik niet geven want het ligt er nog maar twee dagen. Kleed is/was op voorraad en is meteen verzend klaar gemaakt.

J. P. Magielsen heeft Mar -18 donkerrood 200x200 gekocht

Nog vragen?

Aarzel niet om ons te vragen!Aanbiedingen