Nieuw
Visueel zoeken
Maak een foto of upload een afbeelding om vergelijkbare tapijten te vinden

Handgetuft Duurzame wol

Feeling Handtufted Vloerkleed - Bourgondisch rood
160x230 cm

 498
20%
 622
Laagste prijs van de laatste 30 dagen:  498
(BTW inbegrepen)

Snelle levering: 2 - 5 werkdagen

Gratis retour

De kleuren in het vloerkleed worden verschillend waargenomen, al naar gelang de hoek van waaruit u het bekijkt.

 GRZEGORZ NOWOSZEWSKI

GRZEGORZ NOWOSZEWSKI

Ontwerper Italië Italië

Giuli Sola is geboren in Italië in januari van 1980. Haar passie voor beeldende kunst heeft haar gedreven tot een opleiding in ontwerpen, waardoor ze haar esthetische voorkeuren kan combineren met technologie.

Als afgestudeerde van de Politecnico di Milano in industrieel ontwerp heeft Giulia de mogelijkheid gekregen om een jaar productontwerp te studeren aan de Noorse nationale universiteit voor wetenschap en technologie (NTNU).

Tijdens haar studie heeft ze samengewerkt met een ontwerpbureau (Sergio Brioschi Design: meubilair, verlichting, accessoires, enz.) in Milaan voordat ze ging werken bij een interieurontwerpbureau (Caputo & Associati: boutiques, stands, appartementen, enz.) met vestigingen in Londen en Milaan.

In 2006 ging Giulia dankzij een beurs van de Europese Commissie in Frankrijk werken aan de zeevaartschool in Glénans. Ze is gespecialiseerd in scheepsarchitectuur met een diploma van ENSAN in Nantes en ze werkt als een artistiek directeur voor het interieurontwerp van jachten.
Na tijd te hebben doorgebracht in Italië, Noorwegen, het Verenigde Koninkrijk en de Verenigde Staten woont Giulia nu in Nantes en is ze ontwerper bij haar bedrijf Giulia Sola Design

Vloerkleden door GRZEGORZ NOWOSZEWSKI

Feeling Handtufted

Vijf tapijtvariaties voor verschillende sensaties die in verband staan met natuurlijke thema's. Ieder tapijt neigt naar een specifiek materiaal: water, aarde, mist, ijs, zand, het zichtbare, maar ook het tastbare en olfatorische gevoel om een sfeer te creëren van een landschap of een persoonlijk souvenir.

Specificaties

Tapijt ID CVD21181
Knoopdichtheid ongeveer 30 000 - 50 000 knopen per m²

U kunt de knoopdichtheid zelf eenvoudig berekenen door het aantal knopen op 1 cm2 in de lengte en in de breedte te op tellen en de resultaten met elkaar te vermenigvuldigen. Vermenigvuldig de uitkomst vervolgens met 10000 voor het aantal knopen per m².

Sommige tapijtverkopers overdrijven de knoopdichtheid, dus wees er zeker van dat het aantal knopen en de prijs aan elkaar gerelateerd zijn. Het loont de moeite om de knopen zelf na te tellen. De meeste vloerkleden van CarpetVista hebben een foto van de onderkant met een liniaal, hetgeen het eenvoudiger maakt om de knoopkwaliteit en de juiste knoopdichtheid te controleren voordat u uw vloerkleed uitkiest.

Dikte ≈ 15 mm
Herkomst India
Pool Wol
Wol is een natuurlijke textielvezel en een van de meest gewilde materialen voor de vervaardiging van vloerkleden. Wollen kleden zijn uiterst duurzaam en zeer slijtvast, ideaal voor dagelijks gebruik. Wol is van nature vuilafstotend en ook eenvoudig schoon te houden. Het materiaal is tevens vuurbestendig en behoudt zijn vorm omdat de polen van het kleed altijd omhoog komen.
Schering Katoen
Fabricage Handgetuft
Getufte vloerkleden worden met een soort 'pistool' gemaakt. Hiermee worden de wollen lussen door een vooraf geweven basislaag gedrukt. Door met de hand te tuften, kunnen gedetailleerde patronen worden gemaakt.
Afmetingen 160x230
Dit vloerkleed is handgeknoopt/geweven; daarom kunnen verschillen in vorm, dikte, patroon en afmetingen voortkomen. Dit geldt vooral voor nomadische en dorpsvloerkleden.

Feeling Handtufted Vloerkleed - Bourgondisch rood vloerkleed uit India.

Handgetufte tapijten zijn met de hand gemaakt van hoogwaardige grondstoffen, maar in plaats van dat de knopen met de hand worden gemaakt, wordt er een speciaal ”tuftpistool” gebruikt om de lusjes door een stramien (van tevoren gewoven ondergrond) geschoten.
In de laatste fase van de productie wordt de pool op de gewenste lengte afgeknipt en worden de uiteinden blootgesteld om een zachtere pool te creëren.
Deze techniek leidt tot een snel en effectief proces en geeft de wever meer vrijheid om een gedetailleerd patroon aan te brengen dan bij traditioneel handgeknoopte tapijten. Het eindresultaat is een duurzaam, hoogwaardig tapijt voor een betaalbare prijs.

Duurzame wol  Duurzame wol

Wol is een natuurlijke textielvezel en een van de meest gewilde materialen voor de vervaardiging van vloerkleden. Wollen kleden zijn uiterst duurzaam en zeer slijtvast, ideaal voor dagelijks gebruik. Wol is van nature vuilafstotend en ook eenvoudig schoon te houden. Het materiaal is tevens vuurbestendig en behoudt zijn vorm omdat de polen van het kleed altijd omhoog komen.

Care & Fair

We zijn er trots op deel uit te maken van de organisatie CARE & FAIR. Hun missie is om de levensomstandigheden van tapijtwevers in India en hun families te verbeteren door middel van onderwijs en gezondheid.

Lees meer

OEKO-TEX®

Al onze machinaal geknoopte vloerkleden uit Turkije zijn gecertificeerd volgens STANDARD 100 by OEKO-TEX®, een wereldwijd uniform en onafhankelijk test- en certificeringssysteem voor textiel. De certificering betekent dat het eindproduct vrij is van gevaarlijke chemicaliën.

Nog vragen?

Aarzel niet om ons te vragen!Krijg 10% korting

Meld u nu aan en krijg 10% korting op uw volgende bestelling*, wekelijkse e-mails en exclusieve toegang tot aanbiedingen, de laatste trends en productnieuws.

Bekijk ons privacybeleid voor informatie over hoe we uw gegevens behandelen. U kunt zich op elk moment afmelden. *De korting kan worden gebruikt voor een aankoop tijdens de 60 dagen vanaf de aanmelding op de nieuwsbrief. Deze is geldig voor alle producten, waaronder afgeprijsde artikelen. Hij kan niet worden gebruikt in combinatie met andere kortingscodes.