Mis onze Seizoensuitverkoop niet, tot 60% korting op vloerkleden
Nieuw
Visueel zoeken
Maak een foto of upload een afbeelding om vergelijkbare tapijten te vinden

Interview met Elizabetth Henberg, consulente voor interieurdesign

Onlangs hadden we de gelegenheid om met Elizabetth Henberg, consulente voor interieurdesign, te spreken over het leven, interieurdesign en tapijten. Ze heeft een grote passie voor mooie interieurs en het geven van nieuw leven aan oude dingen. Ze verdeelt haar tijd tussen het platteland in het westen van Zweden en de hoofdstad Stockholm. 

Wanneer merkte u dat u geïnteresseerd was in interieurdesign?  
Als meisje bracht ik veel tijd door bij veilingen op het platteland en ik denk dat mijn interesse voor design en meubels in die jaren werd gewekt. Toen ik ongeveer 15 of 16 jaar was, vond ik het heerlijk om meubels anders neer te zetten en in een andere kleur te verven. 

Ik was zowel creatief als productief, maar ik vond het heel moeilijk om mijn creaties te laten gaan. Ik realiseerde me al snel dat ik niet genoeg ruimte had voor alles wat ik had verzameld en uiteindelijk moest ik wel dingen gaan verkopen. Tegen die tijd had ik al een echte interesse in meubilair ontwikkeld en dat is sindsdien alleen maar gegroeid.

Hoe lang werkt u al als consulent op het gebied van interieurdesign?  
Ik ben sinds 2008 professioneel bezig. De meeste van mijn klanten komen uit Zweden, maar ik heb ook opdrachten uit de meeste andere delen van de wereld die ik accepteer als ik denk dat ik een bijdrage kan leveren. Buiten mijn werk aan projecten op het gebied van interieurdesign werk ik ook als freelance journaliste en als lerares handvaardigheid. 

Wat is uw drijfveer?   
Het geeft me veel voldoening als ik dingen kan creëren en voorwerpen een nieuw leven kan geven. Ik ben gek op mijn werk. Er zijn erg veel zaken die mijn aandacht vergen en ik probeer de tijd te vinden om op een eenvoudige manier uit te rusten en op adem te komen, bijvoorbeeld door met mijn hond een boswandeling te maken en een thermoskan met koffie mee te nemen. 

Welke adviezen kunt u geven aan jonge mensen die consulent voor interieurdesign willen worden?   
Ik weet dat er een aantal scholen is in Zweden en ik ben ervan overtuigd dat er in de rest van de wereld ook zulke scholen zijn. Onderwijs is altijd goed, maar voor dit vak heb je ook een bepaald gevoel nodig dat je niet uit boeken of in een klaslokaal kunt leren. Mijn advies is om nieuwsgierig en gretig te zijn en baantjes aan te nemen die te maken hebben met wat je wilt doen, ook al is dat misschien niet de kortste weg naar een carrière. De ene klus leidt altijd naar een volgende klus en je weet nooit wat de toekomst voor je in petto heeft. Ik heb bijvoorbeeld een tijdje met homestyling gewerkt, ook al was dat niet mijn droom.

Wat is de eerste vraag die u aan een potentiële klant stelt?   
Het is mijn taak om te ontdekken welk ideeën de klant heeft en die te verfijnen. Mijn eerste vraag is dus hoe de visie van de klant eruitziet. Als de klant geen bepaald beeld voor ogen heeft, dan bekijken we welke designs en stijlen de klant mooi vindt en nemen we die als uitgangspunt. 

In de meeste gevallen zijn er interessante voorwerpen die als focuspunt kunnen worden gebruikt. Textiel en kleuren zijn erg belangrijk en moeten bij elkaar passen. Als je een veelkleurige bank hebt, is het misschien een goed idee om een rustig tapijt te kiezen en andersom.  

Je hoeft niet enorm rijk te zijn om een mooi huis te hebben. Ik vind het persoonlijk heel leuk om koopjes van de rommelmarkt te combineren met artikelen uit goedkope winkels en exclusieve stukken. Dat is meestal de beste manier om het ware karakter van een huis of een kamer naar boven te halen. 

Zijn er bepaalde basisregels voor het combineren van verschillende soorten tapijten?  
Kan ik een Kilim-tapijt combineren met een Perzisch tapijt?Er is geen enkele reden om bang te zijn voor combineren en mixen als er evenwicht tussen de kleuren is. Mijn beste tip is waarschijnlijk om niet bang te zijn voor grote tapijten of kleden. Als je een grote kamer hebt, kun je hem heel stijlvol en bijzonder maken met een groot tapijt onder de bank.Zijn bepaalde soorten tapijt beter voor bepaalde kamers?Niet echt. Het hangt helemaal van je eigen smaak af. Ik zou zelf geen Dorri in een slaapkamer leggen, omdat ik ervan houd met mijn voeten op een dik en wollig tapijt te staan. Maar als een Dorri en goed uitziet en als je het prettig vindt, is er geen enkele reden om het niet te doen. 

Ik wil een praktisch kleed in de gang, omdat dat is waar je binnenkomt met je natte schoenen of laarzen, vooral in Noord-Europa. 

Ik heb een Perzisch tapijt in mijn keuken. Dat is heel stijlvol en ook redelijk praktisch, want de meeste tapijten bevatten natuurlijk wolvet dat als een natuurlijk afstotend middel fungeert. Deze olie zorgt ook voor de glans van het tapijt.  

Hoe wild kan ik te werk gaan bij het kiezen van een tapijt?  
Wees niet bang om je karakter te tonen in de keuze voor een tapijt. Het is uiteindelijk jouw huis en de belangrijkste criticus ben je zelf en niemand anders. 

Afbeelding 1: Tabriz-patina
Afbeelding 2: Elizabetth Henberg 
Afbeelding 3: Interieurinrichting van Elizabetth  

Ga voor meer informatie www.CarpetVista.com.nl

De website van Elizabetth Henberg: http://designbye.se


Krijg 10% korting

Meld u nu aan en krijg 10% korting op uw volgende bestelling*, wekelijkse e-mails en exclusieve toegang tot aanbiedingen, de laatste trends en productnieuws.

Bekijk ons privacybeleid voor informatie over hoe we uw gegevens behandelen. U kunt zich op elk moment afmelden. *De korting kan worden gebruikt voor een aankoop tijdens de 60 dagen vanaf de aanmelding op de nieuwsbrief. Deze is geldig voor alle producten, waaronder afgeprijsde artikelen. Hij kan niet worden gebruikt in combinatie met andere kortingscodes.