Mis onze Seizoensuitverkoop niet, tot 60% korting op vloerkleden
Nieuw
Visueel zoeken
Maak een foto of upload een afbeelding om vergelijkbare tapijten te vinden

Als de glasmeesters de draden overnemen

De meeste kunstenaars hebben een bepaald terrein waarin ze uitblinken. Sommigen zijn zo briljant dat ze meesters worden en als referentiekader voor hun vakgebied dienen. Dit is ook het geval met de glaskunstenaars van Kosta Boda: Erika Lagerbielke, Bertil Vallien, Kjell Engman, Martti Rytkönen en Anna Ehrner. Ze behoren tot de meest toonaangevende glaskunstenaars ter wereld en tot nu toe hebben ze hun talent ter beschikking gesteld van de glasfabriek van Kosta Boda. 

Kosta Boda is een van de meest toonaangevende merken wereldwijd op het gebied van glaswerk en kunstglas. Sinds 1742 wijden ze zich aan de productie van glas vanuit hun vestiging in het midden van het bos in de zuidelijke regio Småland, Zweden.

Al deze vijf kunstenaars van Kosta Boda hebben een eigen persoonlijkheid en een andere visie die ongetwijfeld wordt vertaald naar hun werk. Er zijn bijvoorbeeld de zachtheid van Anna Ehrner, de krachtige en zelfverzekerde stukken van Bertil Vallien, de unieke stukken van Kjell Engman die geïnspireerd zijn op muziekinstrumenten, Erika Lagerbielke en haar kunstwerken die geïnspireerd zijn door de natuur en de sobere, door water geïnspireerde sculpturen van Martti Rytkönen. Vijf kunstenaars met één gemeenschappelijke deler: glas. Ze zijn er allemaal in geslaagd om dit materiaal een unieke uitstraling en betekenis te geven, dankzij hun creativiteit en persoonlijke technieken.  

Als een kunstenaar zich een element meester heeft gemaakt, gebeurt het niet vaak dat hij zich buiten zijn comfortzone begeeft. Maar als dit gebeurt, kan het resultaat wonderbaarlijk zijn.

In een unieke samenwerking tussen CarpetVista en Kosta Boda hebben Erika Lagerbielke, Bertil Vallien, Kjell Engman, Martti Rytkönen en Anna Ehrner het glas ingeruild voor textiel en een unieke collectie moderne tapijten gecreëerd. Ieder stuk is in beperkte oplage geproduceerd en in India met de hand geknoopt, waarbij wol van de beste kwaliteit is gebruikt en zijden accenten zijn toegevoegd.

Het is heel eenvoudig om verliefd te worden op deze collectie. Ieder ontwerp heeft zijn eigen persoonlijkheid en kan een vleugje stijl toevoegen aan uw huis, terwijl het tegelijkertijd een geweldige investering is. Bekijk de collectie en zoek uw favoriet! 

Afbeelding 1
. Dancedoor Kjell Engman 

Afbeelding 2
. De glaskunstenaars van Kosta Boda, van links naar rechts: Martti Rytkönen, Bertil Vallien, Anna Ehrner, Kjell Engman en Erika Lagerbielke. 

Afbeelding 3. Landing door Bertil Vallien 

Ga voor nog meer naar CarpetVista.nl


Krijg 10% korting

Meld u nu aan en krijg 10% korting op uw volgende bestelling*, wekelijkse e-mails en exclusieve toegang tot aanbiedingen, de laatste trends en productnieuws.

Bekijk ons privacybeleid voor informatie over hoe we uw gegevens behandelen. U kunt zich op elk moment afmelden. *De korting kan worden gebruikt voor een aankoop tijdens de 60 dagen vanaf de aanmelding op de nieuwsbrief. Deze is geldig voor alle producten, waaronder afgeprijsde artikelen. Hij kan niet worden gebruikt in combinatie met andere kortingscodes.